8 Mayıs 2025 23:25

Mimarlar Odası 2022 yılında Kazım Erol’a verdiği çevre ödülünü geri aldı 

Mimarlar Odası Genel Merkezi  2022 yılında Yatağan Yeşil Yaşam Derneği Başkanı Kazım Erol'a verdiği "Çevreye Katkı Özel Ödülü"na geri aldı. Çevre Derneği Başkanı üyelerin bilgisi olmadan Yatağan Termik Santraline karşı derneğin açtığı bütün davalardan feragat etmişti. 

Ödül 2016 yılından beri veriliyor

Mimarlar Odası Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada 2016 yılından bu yana verilen Çevre koruma ödülünü 2022 yılında Muğla İli Yatağan İlçesi'nde açılmakta olan maden sahalarına karşı arkeolojik sit alanlarının ve kültürel değerlerin korunması için mücadelesi nedeniyle Kazım Erol'un layık görüldüğü aktarıldı. 

Erol'a verdiğimiz ödülü geri alıyoruz

Mimarlar Odası'nın açıklamalarında şu ifadelere yer verildi: "Termik santrallerin ve diğer maden sahalarının çevreye verdiği hasara karşı arkeolojik sit alanları ve kültürel değerlerin korunması mücadelesine olan katkıları nedeniyle 2022 yılında Mimarlar Odası Çevreye Katkı Özel Ödülüne layık görülen Kazım Erol'un; bu çevre mücadelesinin engellenmesine yönelik girişimlerine ilişkin basına yansıyan açıklama ve haberler nedeniyle; Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu, 2022 Yılı Mimarlar Odası Çevreye Katkı Özel Ödülünün geri alınmasına karar vermiştir. Mimarlar Odası olarak; çağdaş, bilimsel bir planlamaya dayanmayan politikalar ve yatırım kararları ile; doğal ve kültürel çevrenin sistemli bir şekilde rant alanı haline getirilerek yok edilmesine karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi ve bölgede yürütülen kent ve çevre mücadelesinin takipçisi olacağımızı vurguluyoruz."

EVRENSEL'İNMANŞETİ

TÜPRAŞ’ta öfke seli

TÜPRAŞ’ta öfke seli

Ülkenin en büyük sanayi kuruluşu ve kârlılık oranı en yüksek şirketi TÜPRAŞ’taki toplu sözleşme, gece yarısı operasyonuyla imzalandı. İşçi ücretlerine yapılan zam, Erdoğan-Şimşek programının hedeflerine uygun olarak yüzde 35 oldu. Hem düşük zamma hem de sözleşmenin kendilerine sorulmadan imzalanmasına tepki gösteren TÜPRAŞ işçileri, yürüyüş yaptı, yol kapattı. İşçiler ek protokol istedi.

35-40 bin TL Sözleşme öncesi TÜPRAŞ’taki ortalama işçi ücretleri

608 bin TL Bir ayda bir işçiden elde ettiği net kâr

78 bin 292 TL Türk-İş'in açıkladığı yoksulluk sınırı

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli getirildi.

Evrensel'i Takip Et